Voorbereiden op je theorie-examen

Voordat je praktijkexamen mag doen, dien je je theorie examen auto te behalen. Dit mag al vanaf 16 jaar en doe je bij het CBR. Op je theorie-examen laat je zien dat je gevaar herkent, de verkeersregels weet en verkeersinzicht hebt. Het is verstandig om al te beginnen met leren voor je theorie examen voordat je begint met rijlessen. Zo kun je direct veilig de weg op!

Het theorie-examen auto bestaat uit drie onderdelen:

  • Gevaarherkenning. Dit onderdeel bestaat uit 25 vragen en gaat over het herkennen van gevaar en bepalen wat je moet doen. Wat doe je in een bepaalde situatie: remmen, gas los of niets?
  • Kennis. Dit onderdeel bestaat uit 12 vragen over algemene kennis van het verkeer, waarin je laat zien dat je feiten of regels kunt herkennen en benoemen. Weet jij het verschil tussen een voorrangsweg en een weg met een verplichte rijrichting?
  • Inzicht. Dit onderdeel bestaat uit 28 vragen, waarin je laat zien dat je de regels kunt toepassen en een verkeerssituatie kunt beoordelen.

Je bent verplicht om je theorie te halen voordat je een praktijkexamen af kan leggen. Wij adviseren om niet te lang te wachten.

Het CBR geeft zelf geen leermiddelen uit, en theorie leren wordt vaak onderschat. Rijschool SafeLes biedt drie mogelijkheden om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het theorie-examen:

1. Klassikale Theoriecursus

Onze klassikale theoriecursus in Amsterdam is uniek in Nederland en daar zijn we best een beetje trots op. Dankzij onze persoonlijke lesmethode kunnen we een slagingszekerheid bieden. Op deze manier hoef je je dus geen zorgen meer te maken om je theorie. Mocht je onverhoopt toch niet slagen, dan krijg je de volgende theoriecursus gratis van ons! Je betaalt in dat geval alleen voor het examen.

De theoriecursus wordt op een locatie in Amsterdam gegeven aan een groep van maximaal 15 leerlingen. Zo is er voor iedere leerling voldoende persoonlijke aandacht. Je hoeft niets mee te nemen naar de theoriecursus, wij zorgen voor het materiaal. De theoriecursus duurt twee dagdelen. Je doet twee avonden cursus en aan de dag erop doe je je theorie examen. Zo zit alle stof nog fris in je geheugen.

De klassikale theoriecursus kost nu slechts €159,-

2. Online Theoriecursus

Dit is misschien wel de makkelijkste, snelste en leukste manier om je theorie-examen te halen. Voorkom vertraging en kop snel dat theorie-examen in! Met onze online theoriecursus leer je efficiënter en dus sneller. Het overgrote deel van de cursisten die de online theoriecursus volgen slaagt in één keer.

3. Het Auto Theorieboek

Leer je toch liever op de traditionele manier? Met het Theoriepakket Deluxe – Compleet Geslaagd 2020 ben je het best voorbereid voor het CBR Auto Theorie Examen. Het is van groot belang dat jouw theorieboek een recente uitgave is, verkeersregeles kunnen namelijk veranderen. Leer eenvoudig met het Theorieboek Auto en herhaal hierna de lesstof met de Auto Theorie Samenvatting, oefen examens met het Auto Oefenboek (12 oefen examens) en toegang tot de Online Examentrainer (online theoriecursus). Voor een goede voorbereiding op het examen, ontvang je ook het Informatieboekje CBR examen en het Verkeersbordenboekje Nederland met hierin alle verkeersborden met uitleg.

Het Auto Theorieboek is het nieuwste theorieboek beschikbaar en voldoet aan de meest recente wetgeving. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een samenvatting en in totaal 110 oefenvragen. Door de Auto Theorie Samenvatting 2020 neem je de kennis eenvoudig in je op. Hierna kan je eventueel nog beginnen met oefenen van het maken van examens in het oefenboek en online.