Rijbewijs BE (Aanhanger)

Wil jij leren rijden met een aanhanger, caravan of oplegger achter je auto? Dan heb je wellicht een rijbewijs BE of B+ (code 96) nodig. Welk rijbewijs je moet hebben, hangt af van de maximale toegestane massa en het voertuig dat de aanhanger trekt. Komt het leeggewicht en het laadvermogen boven de 3500 kilo uit? Dan heb je een rijbewijs BE nodig. Dit is eigenlijk de ‘E’ achter je rijbewijs B.

Voor het rijbewijs BE hoef je geen apart theoriecertificaat te behalen. Om het praktijkexamen te doen moet je wel minimaal 18 jaar oud zijn en in het bezit zijn van je rijbewijs B. Om je voor te bereiden kun je je gelijk aanmelden voor rijlessen. Op het moment dat je geslaagd bent voor je praktijkexamen kun je rijbewijs E aanvragen bij de gemeente waar je staat ingeschreven.

Wij bieden kwalitatief hoostaande lessen en werken met professionele rijinstructeurs, waardoor je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het behalen van jouw rijbewijs. Je kunt daarnaast de lessen volgen tegen een toegankelijke prijs.

Meld je hier aan voor je rijbewijs BE!