Moet je een CBR rijtest in Amsterdam afleggen met een lesauto? Woon je in de omgeving van Amsterdam?

Wij kunnen je helpen. Voor slechts €110,- stellen wij een lesauto en een rijinstructeur voor je beschikbaar om je CBR rijtest in Amsterdam af te leggen.

Je kunt even bellen naar 020-786 07 78.

Afhankelijk van jouw situatie nodigt het CBR je uit voor een rijtest

Een rijtest is bedoeld om in de praktijk te beoordelen of iemand op een veilige en verantwoorde manier aan het verkeer kan deelnemen. Een rijtest is nodig bij bepaalde gezondheidsproblemen of beperkingen. Dit beoordeelt het CBR op basis van uw eigen verklaring en informatie van de medisch specialist. Als een rijtest in uw situatie nodig is, krijgt u hiervoor een uitnodiging van het CBR. Hier staat in of u met uw eigen auto mag komen of met een lesauto. Omdat voor de beoordeling van uw rijgeschiktheid actuele medische gegevens nodig zijn, moet de rijtest binnen drie maanden na de uitnodiging plaatsvinden.

Afspraak inplannen voor een CBR rijtest

Wanneer u de rijtest met een lesauto moet doen, kunt u zelf een afspraak maken via SafeLes. In de uitnodiging staat hoe u dit doet. Zodra u de rijtest met uw eigen auto doet, kunt u de rijtest reserveren via Mijn CBR. U kunt dan de datum, tijd en locatie zelf kiezen.

Afspraak verzetten

Een gereserveerde rijtest verzetten naar een later tijdstip kan tot 7 dagen vóór de datum van de rijtest. Binnen 7 dagen voor de rijtestdatum kan de afspraak alleen vervroegd worden als hier een beschikbare datum voor is.

Als je echt niet kunt komen, bijvoorbeeld omdat je ziek bent of een begrafenis hebt, bel dan het CBR.

Kosten CBR rijtest in Amsterdam

Je betaalt geen kosten voor de rijtest. Indien je een lesvoertuig moet huren voor de rijtest, betaal je die kosten zelf aan de rijschool.

Wat kan je verwachten?

Na een korte kennismaking ga je met de deskundige van het CBR de weg op voor de rijtest. Tijdens de rit kijkt de deskundige of je het voertuig op verantwoorde wijze kunt bedienen en besturen en of je goed reageert in verschillende verkeerssituaties. De deskundige toetst jouw rijgeschiktheid op een aantal punten, bijvoorbeeld:

Ben je in staat om;

  • het voertuig veilig en verantwoord te bedienen?
  • jouw omgeving voldoende waar te nemen, eventueel met behulp van de verplicht aanwezige spiegels?
  • het voertuig verantwoord te besturen?
  • veilig en adequaat te reageren op het verkeer om je heen, en kan je de belangrijkste verkeersregels nog voldoende toepassen?

Hoe de test precies wordt ingericht, hangt af van jouw medische situatie. Ook dit wordt met jou besproken tijdens de kennismaking.

Resultaat van de CBR rijtest

Na afloop van de rijtest hoor je direct hoe het is gegaan. Vaak is één rijtest voldoende voor de beoordeling van jouw rijgeschiktheid, soms zijn er meerdere rijtesten nodig. Zodra het resultaat van de rijtest is verwerkt, ontvang je schriftelijk ons besluit over jouw rijgeschiktheid.

Rijden met gezondheidsproblemen of een beperking

In veel gevallen mag je (blijven) rijden. Met sommige gezondheidsproblemen of beperkingen mag je niet (meer) rijden, of moet je bepaalde maatregelen nemen om te mogen rijden. Dit kan bijvoorbeeld het dragen van een bril zijn, of het laten aanpassen van de auto.

Waar let het CBR op tijdens een rijtest?

Een rijtest is altijd maatwerk, aangepast aan jouw situatie. Afhankelijk daarvan ligt de nadruk in de rijtest op ‘zien’, ‘denken’ of ‘doen’, of een combinatie hiervan.

Rijtest met de nadruk op;

Auto of motor aanpassen

De deskundige van het CBR stelt vast welke aanpassingen voor jou noodzakelijk zijn om te mogen (blijven) rijden. Hierbij wordt gekeken naar jouw fysieke mogelijkheden. Daarom raden wij je aan om altijd te wachten op de beslissing van het CBR over jouw rijgeschiktheid, voordat u aanpassingen aan uw voertuig laat doen.

Gewenningslessen

Als je nog niet gewend bent aan de aanpassingen aan uw auto, neem dan kort voor
de aflevering van jouw aangepaste auto wat rijlessen. Je voelt je dan zekerder en je
rijdt veiliger!

Meer over aanpassingen aan een auto: www.autoaanpassers.nl En voor meer over aanpassingen aan een motor: www.mmvg.nl