Automaat rijles

Relaxt leren rijden? Neem een automaat rijles!

Automaat rijden is het autorijden van de toekomst. Waarschijnlijk worden er binnen een aantal jaren geen auto’s met fossiele brandstof meer toegelaten in de grote steden, wat voor Amsterdam betekent dat er vanaf 2030 geen benzine of dieselauto’s meer worden toegelaten. Elektrische auto’s zijn in dit geval de beste oplossing, en deze zijn allemaal automaat! Mede hierom wordt automaat rijden steeds populairder, en is het geen gek idee dat we binnen enkele jaren met z’n allen automaat rijden. Daarom bieden wij ook rijles in een automaat aan. Geinteresseerd? Bekijk hier onze aanbiedingen! Wil je toch liever rijles met een schakelauto? Dat kan natuurlijk!

Wat is een automaat auto?

Een automaat is een auto die, zoals de naam al aangeeft, automatisch schakelt. Je hebt maar twee pedalen, een gas- en rempedaal. De koppeling is niet nodig omdat je niet hoeft te schakelen, en je hoeft ook geen versnellingspook te bedienen. Dit is vooral heel prettig als je vaak in de file staat. Je kunt heel ontspannen rijden, want je hebt meer aandacht voor de verkeerssituatie en meer tijd om te letten op de overige weggebruikers, de verkeersregels en verkeerstekens. Leerlingen die rijles nemen met een automaat lesauto hebben gemiddeld 10 lessen minder nodig vergeleken met rijles in een schakel auto.

Krijg ik een ander rijbewijs als ik automaat rijles neem?

Je krijgt inderdaad een ander rijbewijs wanneer je examen doet in een automaat. Wil je toch overstappen op een handgeschakelde auto? Dan zal je opnieuw examen moeten doen in een schakelauto. Hiervoor hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen, maar neem je een aantal rijlessen met een schakel lesauto waarbij we vooral focussen op het schakelen.

Net als rijles met een schakelauto geven we de lessen met een automaat in Amsterdam en de omgeving van het rijlesexamen. Wil je het eens proberen?