Autorijles bij rijschool SafeLes

Ben jij het OV ook zat? De bus die niet komt of storingen bij de NS? Een eigen auto of een abonnement op een deelauto zou de perfecte oplossing zijn. Als jij binnenkort je rijbewijs wil halen, kun je daarna zelfstandig de weg op. Bij SafeLes begrijpen we dat veel mensen moeite hebben met rondkomen, en rijlessen zijn een flinke uitgave. Daarom hanteren we vaste lage prijzen op je autorijles, waarbij je een gratis proefles krijgt. Zo hebben we al een autorijles met schakel auto vanaf €39,99 per uur! Bovendien krijg je bij alle pakketten gratis herexamen bij aanschaf van een TTT (tussentijdse toets).

Meld je hier gelijk aan voor een proefles!

Automaat rijles

Een automaat is een auto die, zoals de naam al aangeeft, automatisch schakelt. Je hebt maar twee pedalen, een gas en rempedaal. De koppeling is niet nodig omdat je niet hoeft te schakelen, en je hoeft ook geen versnellingspook te bedienen. Dit is vooral heel prettig als je vaak in de file staat. Je kunt heel ontspannen rijden, want je hebt meer aandacht voor de verkeerssituatie en meer tijd om te letten op de overige weggebruikers, de verkeersregels en verkeerstekens. Leerlingen die rijles nemen met een automaat lesauto hebben gemiddeld 10 lessen minder nodig vergeleken met rijles in een schakel auto. Automaat rijden is het autorijden van de toekomst!

Je krijgt een ander rijbewijs wanneer je examen doet in een automaat. Wil je toch overstappen op een handgeschakelde auto? Dan zal je opnieuw examen moeten doen in een schakelauto. Hiervoor hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen, maar neem je een aantal rijlessen met een schakel lesauto waarbij we vooral focussen op het schakelen.

Net als rijles met een schakelauto geven we de lessen met een automaat in Amsterdam en de omgeving van het rijlesexamen. Wil je het eens proberen?

Veelgestelde vragen

Ik heb me aangemeld via de website. Wanneer neemt SafeLes contact met mij op?

Nadat je je hebt aangemeld bellen wij je uiterlijk de volgende werkdag. Als we je telefonisch niet kunnen bereiken sturen wij een e-mail of een sms.

Hoe plan ik rijlessen in?

Heb je een proefles gedaan? Ben je tevreden en wil je lessen inplannen? Neem dan contact op met onze klantenservice dan plannen we samen de rijlessen in. Dit kan telefonisch of via de mail. Wij adviseren altijd om lessen in te plannen voor de komende weken. Zo ben je zeker dat er genoeg plek is.

Is het mogelijk om ’s avonds en in het weekend te lessen?

Wij lessen 7 dagen per week van 08:00 tot 20:00. Echter heeft iedere instructeur zijn of eigen werkschema. Wij proberen je tijdens de proefles in te plannen bij de instructeur waarvan de werkschema het beste bij jou past. Zo kan je lekker flexibel lessen.

Kan ik meerdere uren en dagen achter elkaar lessen?

Het is meestal mogelijk om meerdere uren en dagen achter elkaar te lessen indien een leerling dit graag wilt. Hiervoor moet wel goed overlegd worden met de klantenservice zodat we rekening houden met de planning. Het is wel verstandig om dit eerst met je instructeur te bespreken of intensieve lessen bij je niveau en leerstijl past.

Waar kan ik worden opgehaald?
Hoeveel rijlessen heeft een beginner gemiddeld nodig?
Het praktijkexamen, hoe en waar?

Het examen vindt plaats bij het CBR, Naritaweg 150 in Amsterdam. We maken hiervoor een afspraak over de tijdstip en locatie waar je de instructeur zal ontmoeten. Tijdens de rit zal een examinator plaatsnemen naast de leerling om de rijvaardigheden te beoordelen. De instructeur mag meerijden, maar wij mogen je tijdens het examen zelf geen instructies meer geven. Meer info.

Waarom zou ik gebruik maken van een Tussentijdse Toets?

Met behulp van een tussentijdse toets wen je al een beetje aan het rijden met een examinator naast je. Zo zal je minder zenuwachtig zijn tijdens het afrijden zelf. Ook krijg je feedback waardoor de kans op slagen groter is tijdens het afrijden. Tot slot kan je ook vrijstelling krijgen van speciale handelingen tijdens het examen door deze tijdens de tussentijdse toets goed uit te voeren.

En om je inzet te belonen geven wij je bij sommige acties een gratis herexamen als je een TTT afneemt. Meer info.

Heb ik altijd een vaste instructeur tijdens mijn autorijlessen?

Bij rijschool SafeLes heb je altijd je eigen, vaste instructeur. Dit doen we zodat jullie elkaar goed leren kennen en er een vertrouwensband ontstaat. Je rijinstructeur begeleidt je op geduldige, zorgvuldige en gerichte wijze naar het praktijkexamen, met aandacht voor jouw persoonlijke leerpunten. Alles wordt duidelijk en deskundig uitgelegd en daarnaast is er ruimte voor gezellige gesprekken. Zo wordt je autorijles effectief en leuk! Rijles nemen in een andere taal is ook mogelijk.

In welke auto wordt mijn praktijkexamen afgenomen?

Onze autorijlessen en examens worden altijd in het nieuwste model lesauto gegeven en afgenomen. Veilig, professioneel en bovenal fijn om in te rijden.

Sinds kort rijden wij ook in een splinternieuwe volledig elektrische lesauto. Hiermee dragen wij bij aan een schoner klimaat een bereiden wij je voor op de nieuwe generatie auto’s die volledig elektrisch rijden.

Heb ik de optie om rijles te nemen bij een vrouwelijke rijinstructeur?

Geef je de voorkeur aan een vrouwelijke instructrice? Sommige vrouwen voelen zich niet op hun gemak naast een mannelijke rijinstructeur. Dit kan hen belemmeren om ontspannen te leren rijden. Geen probleem, bij Rijschool SafeLes plaatsen we je dan gewoon bij een vrouwelijke instructrice.

Snel jouw rijbewijs halen?

Transmissie