Faalangstexamen

Extreem zenuwachtig of last van faalangst? Een faalangstexamen kan je helpen

Heb je last van faalangst bij examens? Of ben je té zenuwachtig om te laten zien wat je kunt tijdens het praktijkexamen auto? Dan kun je bij het CBR een faalangstexamen doen. Je krijgt dan een examinator die is getraind om mensen met faalangst te begeleiden. Hij heeft ook meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen.

Hoe vraag ik een faalangstexamen aan?

Dat kan via via je rijschool. Die reserveert het faalangstexamen voor jou bij het CBR. Je moet wel geslaagd zijn voor je theorie.

Hoe gaat het faalangstexamen?

In onderstaand filmpje zie je hoe het faalangstexamen gaat. Onder het filmpje kun je de stappen nog een keer nalezen in het kort.

Voor het examen heb je in totaal 1 uur en 20 minuten de tijd. Daarvan is 35 minuten voor de examenrit. De overige tijd is voor een time-out en om zoveel mogelijk voor rust te zorgen. Natuurlijk moet je wel precies hetzelfde kunnen als mensen die het gewone rijexamen doen. En het faalangstexamen verloopt in dezelfde volgorde als het gewone rijexamen.

Hoe gaan de rijlessen?

Tijdens je rijlessen geven we de nodige tips en stomen we je klaar voor het faalangstexamen. De lessen worden dusdanig ingedeeld dat je geen verschil ervaart met het examen en de manier van handelen van de examinator. Ook de intensiteit van de rijlessen kunnen we aanpassen op je wensen.

Mocht je extra tijd of uitleg nodig hebben bij het behandelen van bepaalde onderdelen van de rijlessen, neemt de instructeur de tijd voor je. Je bespreekt aan het eind van iedere les samen hoe het is gegaan en of de aanpak aansluit bij je wensen. Wil je toch gaan voor een gewone examen? Dan is dat natuurlijk mogelijk!

bron: CBR.nl

Locatie

Eduard Vetermanstraat 2
1064 BS Amsterdam

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

Lestijden

Maandag t/m zaterdag
09:00 – 20:00