Hoe kies je de beste rijschool die bij je past?

Check hier hoe je de juiste keuze maakt!

Je bent op zoek naar een erkende, kwalitatief goede, maar natuurlijk ook voordelige rijschool in Amsterdam en omstreken. Kortom: de beste rijschool van Amsterdam. Met onderstaande tips kun je eenvoudig zien of je met een goede rijschool te maken hebt.

Checklist geschikte rijopleiding:

 1. Check de betrouwbaarheid van de rijschool. Is de rijschool erkend door een brancheorganisatie zoals VRB of BOVAG?
 2. Check of er verborgen extra kosten zijn. Soms lijkt een rijschool goedkoop, maar kom je ineens verborgen kosten tegen als inschrijfkosten of zijn er bepaalde producten die je verplicht moet afnemen.
 3. Zijn de rijlessen wel 60 minuten? Als een rijschool adverteert met een pakket van 19 lesuren van 50 minuten krijg je in feite nog geen 16 volle uur les. De tarieven kunnen goedkoop lijken, maar uiteindelijk betaal je een veel hogere uurprijs.
 4. Check of je als leerling de vorige cursist moet wegbrengen en de volgende cursist moet ophalen buiten het examengebied. Wees je er bewust van dat dit al zo’n 20-30 minuten van je rijles in beslag kan nemen. In feite krijg je dus maar 30-40 minuten echt les in het examengebied terwijl je voor 60 minuten betaalt.
 5. Controleer hoe compleet het lespakket is. Zit je eerste (en hopelijk enige) praktijkexamen (á 270 euro) bijvoorbeeld al in het pakket?
 6. Check waar de lessen precies gegeven worden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk in het examengebied te rijden zodat je het gebied goed leert kennen en je tijdens je rijexamen niet verrast wordt door specifieke verkeerssituaties.
 7. Geeft men een gratis herexamen? Dan is het belangrijk om te weten wat de voorwaarden hiervoor zijn. Als de voorwaarde is dat je uiteindelijk veel extra lessen moet nemen, is het niets anders dan een sigaar uit eigen doos.
 8. Het kan voorkomen dat je bij ziekte of vakantie van de instructeur moet wachten om je lessen te vervolgen. Daarom is het fijn je aan te melden bij een grotere rijschool, zodat je altijd zekerheid hebt op een vervangende instructeur. Het is belangrijk dat je een klik hebt met je instructeur, en dat er een juiste invaller kan optreden. Als je eenmaal een overeenkomst hebt gesloten met de rijschool is het lastig om te stoppen.

Wat bieden wij als beste rijschool van Amsterdam?

Bij de beste rijschool van Amsterdam hoef je je niet druk te maken over bovenstaande vragen. Aan het eind van je proefles krijg je een duidelijk en compleet financieel plaatje. We kiezen samen een programma op maat!

Verder kan je van ons verwachten;

 • Wij zijn aangesloten bij branchevereniging VRB.
 • Een rijles is minimaal 60 minuten.
 • Wij halen vrijwel nooit leerlingen buiten het examengebied op.
 • Onze prijzen en inhoud van pakketten staan duidelijk vermeld in ons tarievenoverzicht.
 • Onze lessen vinden plaats in het examengebied. Wij richten de lessen examengericht in.
 • Bij sommige pakketten bieden wij een gratis herexamen aan bij aanschaf van een TTT. Alles is helder en overzichtelijk.
 • Wij hebben 11 instructeurs in Amsterdam. Hierdoor heb je alle vrijheid en zekerheid voor je rijlessen. Je kunt op ieder gewenst moment terecht bij een andere instructeur.
 • Wij hebben een klantenservice die op kantoortijden altijd bereikbaar is

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan nu een proefles aan. Deze proefles krijg je van ons cadeau wanneer je naderhand besluit om een comfort rijlespakket te nemen. Na je proefles toch niet overtuigd? Geen probleem. We brengen in dit geval slechts 35 euro in rekening voor je proefles.

Locatie

Eduard Vetermanstraat 2
1064 BS Amsterdam

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09:00 – 18:00

Lestijden

Maandag t/m zaterdag
09:00 – 20:00