Je 2toDrive rijbewijs halen bij Rijschool Safeles

Vroeg én veilig achter het stuur onder begeleiding van een coach!

Met 2toDrive kun je nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen bij Rijschool Safeles. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor rijbewijs B en vervolgens mag je tot je 18e rijden onder begeleiding van een door jou gekozen coach. Direct na je 18e ben je vrij om zelfstandig te rijden!

Wat is 2toDrive?

2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring op doet. Dankzij 2toDrive hoeft je niet meer te wachten tot je eindelijk 18 bent om te starten met rijden. 2toDrive biedt de mogelijkheid om op jonge leeftijd veilig en verantwoord rijervaring op te doen.

Waarom rijden onder begeleiding?

Uit onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat bij 20% van alle ernstige ongevallen, jongeren betrokken zijn. En dat terwijl de groep beginnende bestuurders maar een klein deel uitmaakt van alle weggebruikers. De SWOV heeft berekend dat wanneer 2toDrive in Nederland wordt ingevoerd, dit kan leiden tot 16 verkeersdoden minder op jaarbasis. In Duitsland heeft een soortgelijk experiment geleid tot minder boetes en ongevallen onder jongeren.

Hoe werkt 2toDrive?

1. Ben je 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen

2. Ben je 16,5 jaar? Dan mag je praktijklessen volgen en kun je de begeleiderspas vast aanvragen

3. Ben je 17 jaar en heb je je theorie gehaald? Dan mag je rijexamen doen

4. Heb je je rijbewijs gehaald? Gefeliciteerd! Je kunt nu tot je 18e rijden met je coach(es)

5. Ben je 18 jaar? Hoera! Je mag nu zelfstandig de weg op

Wat is een 2toDrive begeleiderspas?

Een begeleiderspas heb je nodig om gebruik te mogen maken van 2toDrive. Op de begeleiderspas staan de namen van jouw coaches vermeld. Let op: je moet de begeleiderspas tot je 18e altijd bij je hebben wanneer je de weg op gaat met je coach.

Hoe vraag ik een 2toDrive begeleiderspas aan?

Voor het aanvragen van je begeleiderspas doorloop je de volgende stappen:

1. Je toekomstige coaches (minimaal 1 en maximaal 5) melden zich eerst aan via ‘Coach aanmelden’. Je coach heeft hier een DigiDaccount voor nodig. Het duurt ongeveer 5 werkdagen voordat alle coaches geregistreerd zijn. Pas daarna zijn ze zichtbaar in het systeem en kun jij de begeleiderspas aanvragen.

2. Wanneer al jouw coaches zich hebben aangemeld, kun jij de begeleiderspas aanvragen. Voor het aanvragen van de begeleiderspas maak je gebruik van DigiD.

3. Na het aanvragen van de begeleiderspas reken je af. De begeleiderspas kost €35,-, deze kun je na het aanvragen betalen via iDEAL

4. Na het afrekenen van de begeleiderspas wordt je aanvraag ingediend en verwerkt door de RDW. Zij gaan checken of je aan alle voorwaarden voldoet. Wanneer je geen tegenbericht krijgt, krijg je de begeleiderspas binnen ongeveer 10 werkdagen thuisgestuurd.

Vraag nu je begeleiderspas aan!

Tip! Zorg ervoor dat alle coaches zichzelf hebben aangemeld, vóór je de begeleiderspas aanvraagt. Is de begeleiderpas al aangevraagd en wil je later alsnog extra coaches toevoegen, dan moet er helaas een nieuwe pas worden gemaakt. Dit kost je dan opnieuw €35,-

Snel je rijbewijs halen bij Rijschool Safeles?

Locatie

Eduard Vetermanstraat 2
1064 BS Amsterdam

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09:00 – 18:00

Lestijden

Maandag t/m zaterdag
09:00 – 20:00