Veelgestelde vragen

Ik heb me aangemeld via de website. Wanneer neemt SafeLes contact met mij op?

Nadat je je hebt aangemeld bellen wij je dezelfde dag nog. Indien onze klantenservice op dat moment gesloten is nemen wij de eerst volgende werkdag contact met je op. Als we je telefonisch niet kunnen bereiken sturen wij een e-mail of een sms.

Ik heb voldoende informatie. Hoe plan ik een rijles in?

Je kunt via de volgende link aanmelden in onze leerlingensysteem: https://www.startmetjerijbewijs.nl/safeles/inschrijven

Daarna belt een instructeur je op om de proefles in te plannen Je kunt zelf via de app een pakket aanschaffen.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, daarvoor moet je een mail sturen naar info@safeles.nl en daarbij aangeven welke pakket je wil nemen. Dan krijg je van ons een factuur in termijnen. Een termijn is altijd 1 maand en je betaald altijd vooraf. Uiterlijk 2 weken voor je examen moet de gehele betaling voldaan zijn.

Ik heb nog vragen wat moet ik doen?

Je kunt je vragen stellen door een mail te sturen naar info@safeles.nl

Wat zijn de stappen om een rijbewijs te halen?

1.Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk je theorie examen hebt gehaald reserveer en theorie examen via mijn.cbr.nl.

2. Machtig ons via mijn.cbr.nl zodat wij een praktijkexamen voor je kunnen plannen. Rijschoolcode is 1614K6.

3. Registreer jezelf via de volgende link in ons leerlingensysteem. Een van onze instructeurs neemt contact met je op om je eerste les in te plannen.

Is het mogelijk om ’s avonds en in het weekend te lessen?

Wij lessen 7 dagen per week van 08:00 tot 20:00. Echter heeft iedere instructeur zijn of eigen werkschema. Wij proberen je tijdens de intake in te plannen bij de instructeur waarvan de werkschema het beste bij jou past. Zo kan je lekker flexibel lessen.

Kan ik meerdere uren en dagen achter elkaar lessen?

Het is meestal mogelijk om meerdere uren en dagen achter elkaar te lessen indien een leerling dit graag wilt. Hiervoor moet wel goed overlegd worden met de klantenservice zodat we rekening houden met de planning.

Waar kan ik worden opgehaald?
Hoeveel rijlessen heeft een beginner gemiddeld nodig?
Het praktijkexamen, hoe en waar?

Het examen vindt plaats bij het CBR, Naritaweg 150 in Amsterdam. We maken hiervoor een afspraak bij het CBR in Eindhoven. Tijdens de rit zal een examinator plaatsnemen naast de leerling om de rijvaardigheden te beoordelen. De instructeur mag meerijden, maar wij mogen je tijdens het examen zelf geen instructies meer geven. Meer info.

Waarom zou ik gebruik maken van een Tussentijdse Toets?

Met behulp van een tussentijdse toets wen je al een beetje aan het rijden met een examinator naast je. Zo zal je minder zenuwachtig zijn tijdens het afrijden zelf. Ook krijg je feedback waardoor de kans op slagen groter is tijdens het afrijden. Tot slot kan je ook vrijstelling krijgen van speciale handelingen tijdens het examen door deze tijdens de tussentijdse toets goed uit te voeren.

En om je inzet te belonen geven wij je bij sommige acties een gratis herexamen als je een TTT afneemt. Meer info.

Heb ik altijd een vaste instructeur tijdens mijn autorijlessen?

Bij rijschool SafeLes heb je altijd je eigen, vaste instructeur. Dit doen we zodat jullie elkaar goed leren kennen en er een vertrouwensband ontstaat. Je rijinstructeur begeleidt je op geduldige, zorgvuldige en gerichte wijze naar het praktijkexamen, met aandacht voor jouw persoonlijke leerpunten. Alles wordt duidelijk en deskundig uitgelegd en daarnaast is er ruimte voor gezellige gesprekken. Zo wordt je autorijles effectief en leuk! Rijles nemen in een andere taal is ook mogelijk.

In welke auto wordt mijn praktijkexamen afgenomen?

Onze autorijlessen en examens worden altijd in het nieuwste model lesauto gegeven en afgenomen. Veilig, professioneel en bovenal fijn om in te rijden.

Heb ik de optie om rijles te nemen bij een vrouwelijke rijinstructeur?

Geef je de voorkeur aan een vrouwelijke instructrice? Sommige vrouwen voelen zich niet op hun gemak naast een mannelijke rijinstructeur. Dit kan hen belemmeren om ontspannen te leren rijden. Geen probleem, bij Rijschool SafeLes plaatsen we je dan gewoon bij een vrouwelijke instructrice.

Locatie

Eduard Vetermanstraat 2
1064 BS Amsterdam

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

Lestijden

Maandag t/m zaterdag
09:00 – 20:00