Ben je 4 keer gezakt? Dan krijg je een BNOR examen

Als je 4 keer binnen 5 jaar bent gezakt voor je rijexamen, doe je daarna een BNOR examen. De examinator heeft dan meer tijd voor jou. En je krijgt meer persoonlijke begeleiding. Het speciale examen noemen we ‘nader onderzoek rijvaardigheid’. Je rijschool vraagt dit voor je aan bij het CBR.

Hoe gaat het BNOR examen?

Voor een nader onderzoek rijvaardigheid heb je in totaal 1 uur en 10 minuten de tijd. Daarvan is 35 minuten voor de examenrit. De overige tijd is voor de persoonlijke begeleiding. Natuurlijk moet je wel precies hetzelfde kunnen als mensen die een ‘gewoon’ rijexamen doen. En dit speciale examen verloopt in dezelfde volgorde als het gewone rijexamen.

Geen haast bij BNOR examen

Bij een Bnor examen zijn de routes hetzelfde als de routes bij een normaal praktijkexamen bij het CBR. Tijdens het rijden doet de examinator er alles aan om jou op je gemak te stellen. Zo nodig wordt het voertuig langs de kant van de weg gezet om de zenuwen tot bedaren te laten komen. De duur van het echte praktijkgedeelte is meestal niet veel langer dan bij het reguliere CBR rijexamen. Na het rijden vindt er een gesprek plaats over de gereden route en wordt de uitslag bekend gemaakt door de examinator van het staatsexamen.

Wat moet je meenemen naar het BNOR examen?

Naar het BNOR examen moet je een geldig identiteitsbewijs meenemen. Hiernaast neem je een ingevuld zelfreflectie-formulier mee naar het examen. Deze kun je van tevoren bij je rij-instructeur krijgen. Het behaalde theorie-examen is bekend bij het CBR. Je hoeft hier dus geen bewijs van mee te nemen.

Kosten BNOR rijexamen

Het CBR rekent een toeslag voor het BNOR (bureau nader onderzoek rijvaardigheid) rijexamen. Zie het tarievenoverzicht voor de prijzen. De aanvraag van je BNOR rijexamen wordt op dezelfde manier gedaan als een CBR rijexamen.

Wachttijden BNOR rijexamen

De ervaring leert dat de wachttijden bij het CBR langer zijn dan een gewone examen.

Bron: CBR.nl

Locatie

Eduard Vetermanstraat 2
1064 BS Amsterdam

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

Lestijden

Maandag t/m zaterdag
09:00 – 20:00