Rijtest met lesauto

Moet je een rijtest met een lesauto afleggen? Woon je in de omgeving van Amsterdam of wil je bij CBR Amsterdam een rijtest afleggen?

Wij kunnen je helpen. Voor slechts €110,- stellen wij een lesauto en een rijinstructeur voor je beschikbaar.

Enige dat je moet doen is bellen naar 020-786 07 78.

Afhankelijk van uw situatie nodigt het CBR u uit voor een rijtest

Een rijtest is bedoeld om in de praktijk te beoordelen of iemand op een veilige en verantwoorde manier aan het verkeer kan deelnemen. Een rijtest is nodig bij bepaalde gezondheidsproblemen of beperkingen. Dit beoordeelt het CBR op basis van uw Eigen verklaring en informatie van de medisch specialist. Als een rijtest in uw situatie nodig is, krijgt u hiervoor een uitnodiging van het CBR. Hier staat in of u met uw eigen auto mag komen of met een lesauto. Omdat voor de beoordeling van uw rijgeschiktheid actuele medische gegevens nodig zijn, moet de rijtest binnen drie maanden na de uitnodiging plaatsvinden.
   

Afspraak inplannen

Wanneer u de rijtest met een lesauto moet doen, kunt u zelf een afspraak maken via SafeLes. In de uitnodiging staat hoe u dit doet.

Wanneer u de rijtest met uw eigen auto doet, kunt u de rijtest reserveren via Mijn CBR. U kunt dan de datum, tijd en locatie zelf kiezen.

Tip: lees voor het reserveren de ‘ Rijtest voorwaarden’ goed door.

Afspraak verzetten

Een gereserveerde rijtest verzetten naar een later tijdstip kan tot 7 dagen vóór de datum van de rijtest. Binnen 7 dagen voor de rijtestdatum kan de afspraak alleen vervroegd worden als hier een beschikbare datum voor is.

Kunt u echt niet komen?
Bijvoorbeeld omdat u ziek bent of een begrafenis heeft? Bel CBR dan.

Kosten rijtest

U betaalt geen kosten voor de rijtest.
Moet u een lesvoertuig huren voor de rijtest? Dan betaalt u die kosten zelf. Vraag bij de rijschool na wat de kosten hiervoor zijn.

Wat kunt u verwachten?

Na een korte kennismaking gaat u met de deskundige van het CBR de weg op voor de rijtest. Tijdens de rit kijkt de deskundige of u het voertuig op verantwoorde wijze kunt bedienen en besturen en of u goed reageert in verschillende verkeerssituaties. De deskundige toetst uw rijgeschiktheid op een aantal punten, bijvoorbeeld:

  • Bent u in staat om het voertuig veilig en verantwoord te bedienen?
  • Bent u in staat om uw omgeving voldoende waar te nemen, eventueel met behulp van de verplicht aanwezige spiegels?
  • Bent u in staat om het voertuig verantwoord te besturen?
  • Reageert u veilig en adequaat op het verkeer om u heen?
  • Kunt u de belangrijkste verkeersregels nog voldoende toepassen?

Hoe de test precies wordt ingericht, hangt af van uw medische situatie. Dit wordt met u besproken tijdens de kennismaking.

Resultaat van de rijtest

Na afloop van de rijtest hoort u direct hoe het is gegaan. Vaak is één rijtest voldoende voor de beoordeling van uw rijgeschiktheid, soms zijn er meerdere rijtesten nodig. Zodra het resultaat van de rijtest is verwerkt, ontvangt u schriftelijk ons besluit over uw rijgeschiktheid.

Rijden met gezondheidsproblemen of een beperking

In veel gevallen mag u (blijven) rijden. Met sommige gezondheidsproblemen of beperkingen niet. Of u moet bepaalde maatregelen nemen om te mogen rijden. Bijvoorbeeld een bril dragen. Of uw auto laten aanpassen.

De meest voorkomende gezondheidssituaties heeft CBR voor u op een rij gezet: Mag ik rijden als...

Auto of motor aanpassen

De deskundige van het CBR stelt vast welke aanpassingen voor u noodzakelijk zijn om te mogen (blijven) rijden. Hierbij wordt gekeken naar uw fysieke mogelijkheden. Wij raden u aan om altijd te wachten op de beslissing van het CBR over uw rijgeschiktheid, voordat u aanpassingen aan uw voertuig laat doen.

Meer over aanpassingen aan een auto: www.autoaanpassers.nl
Meer over aanpassingen aan een motor: www.mmvg.nl

Google Rating
Loading...
×